Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werken met verhalen in de klas. Storytelling als activerende werkvorm

17 november , 2023 @ 14:00 - 15:00

Gratis

In dit webinar ontdek je hoe je verhalen kan inzetten als een didactisch instrument in de talenklas. Je gaat zelf op zoek naar de structuur van levensverhalen, anekdotes, legendes en Hollywoodblockbusters en krijgt telkens aangepaste activiteiten die je meteen in de klas kan gebruiken.

Verhalen zijn overal rondom ons, we groeien ermee op en vertellen ze verder. Voor de talenleerkracht zijn verhalen een fantastische bron van inspiratie, een fijne afwisseling in de klas en een uitstekende manier om lerenden aan het praten te krijgen.

Om met verhalen te werken hoef je geen door de wol geverfde storyteller te zijn: met eenvoudige, korte activiteiten kom je al heel ver. Je gebruikt ze als ijsbrekers, als kader voor een grammaticales, als input bij een debat … de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Tijdens dit webinar zal je de kracht van verhalen ervaren zodat je er zelf meteen mee aan de slag wil gaan.

 

INSCHRIJVEN

 

Dorinda Dekeyser

Ik geef Italiaans aan de Vrije Universiteit Brussel en aan cvo volt in Leuven, waar ik Europese en andere projecten begeleid. Cvo volt was een partner in “Sheherazade, 1001 Stories for Adult Education” en “StoryComp”, twee Erasmus+projecten rond storytelling in het volwassenonderwijs. Hoe kan je storytelling gebruiken om je leerdoelstellingen te realiseren in een heterogene klascontext? Die vraag blijft mij nog elke dag inspireren en uitdagen. Zo volgde ik onlangs nog een cursus over storytelling in een educatieve context in Praag. Op mijn zoektocht ben ik heel wat boeiende voorbeelden tegen gekomen die ik graag met jullie deel.

Organisator

Uitgeverij Talenland