Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

La grammaire est une chanson douce

18 maart , 2022 @ 14:00 - 15:00

Gratis

Heb je ooit, zoals meneer Henri in het boek ‘La grammaire est une chanson douce’, een manier willen vinden om grammatica simpeler en interessanter te maken voor de leerlingen?

Expliciet-inductief, expliciet-deductief, impliciet, incidenteel – het zijn allemaal wegen die naar Rome leiden, maar je kunt onderweg ook verdwalen. Het steeds weer uitleggen van dezelfde grammaticaregels met hun ontelbare uitzonderingen kan ook het plezier in het lesgeven op de proef stellen.

In deze webinar vertel ik, in het Frans, hoe ik het uitleggen van grammatica aan mijn leerlingen koppel aan het uitleggen van fonetiek, woordenschat en cultuur. De leergang ‘A plus!’ biedt mij de mogelijkheid om de grammatica op een ‘globale’ manier te onderwijzen. Daar laat ik een paar voorbeelden van zien. In deze webinar is ook ruimte voor het uitwisselen van meningen en ervaringen. ‘Je aime le français’, is het heel erg fout als een eerstejaars leerling vmbo-t dat schrijft? Ik ben benieuwd hoe jullie erover denken. Alors, à plus!

 

INSCHRIJVEN


Spreker: Nathalie Borgna

Mijn naam is Nathalie Borgna. Ik ben een Française die al dertig jaar in Nederland woont en beide talen machtig is. Ik doceer Frans op het IJburgcollege in Amsterdam. Mijn leerlingen zitten in de onderbouw en de middenbouw, van vmbo-t tot vwo. Mijn gezinstaal is Frans en ik onderhoud veel online en fysieke contacten met vrienden en familie in Frankrijk. Zo blijf ik goed op de hoogte van de maatschappelijke en taalkundige ontwikkelingen in Frankrijk. Ik heb 6 jaar met AIM gewerkt en ben dit jaar overgegaan op het gebruik van ‘A plus!’ Die combineer ik met zelf ontwikkelde contextrijke opdrachten en taaltaken.

Gegevens

Datum:
18 maart , 2022
Tijd:
14:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.eventbrite.es/e/registratie-la-grammaire-est-une-chanson-douce-276466537857?aff=website

Organisator

Uitgeverij Talenland