Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het nieuwe curriculum. Actualisatie van kerndoelen en eindexamenprogramma’s

12 april @ 14:00 - 15:00

Gratis

Misschien heb je er al over gehoord: binnenkort verandert er van alles voor zeven schoolvakgebieden, ook voor de Moderne Vreemde Talen. En dat is mooi, want ons curriculum is in grote lijnen al decennialang hetzelfde en je kunt je zonder meer afvragen of een programma met vier vaardigheden, en sterke focus op lezen, nog wel past bij de huidige tijd. Waarom is er bijvoorbeeld in de complexe multimediale wereld waarin onze leerlingen opgroeien niet meer ruimte ingebouwd voor cultuur en diepgang in het examenprogramma? Waarom kunnen we het niet nog vaker in al die taallessen met leerlingen hebben over hoe talen eigenlijk in elkaar zitten? En over hoe talen je wereld iedere dag beïnvloeden? Doen de huidige examens en kerndoelen wel voldoende recht aan de rijkdom, inhoud, en volle breedte van het vak?

In dit Webinar wordt u meegenomen in de historie en het proces van de actualisatie van de kerndoelen en – examenprogramma’s MVT en laat ik inhoudelijk zien wat de SLO tot nu toe heeft opgeleverd aan tussenproducten.*

* Geldig voor de talen: Frans, Duits, Spaans, Engels, Italiaans, Arabisch, Chinees, Russisch en Turks

 

SPREKER: Andrea Lutz

Na 16 jaar met volle overtuiging generiek- en beroepsgericht Engels te hebben gedoceerd aan een grote variëteit mbo studenten ben ik mij vanaf februari 2023 op een andere manier gaan bezig houden met de kwaliteit van het onderwijs. Dit doe ik als auditor bij Onderwijs & Kwaliteit bij Albeda en als beleidsmedewerker onderwijszaken bij de Federatie van de Onderwijs vakverenigingen, de FvOv. Omdat de Engelse taal en cultuur mijn passie zijn, ben ik al geruime tijd verbonden aan de vakvereniging Levende Talen Engels; eerst als secretaris en sinds april 2022 als voorzitter. Samen met het bestuur zetten wij ons in om docenten en studenten Engels in het po, vo, mbo en ho zoveel mogelijk te informeren en te betrekken bij wat er speelt in ons vakgebied en het bredere onderwijsveld.

Ik woon in Breda met nog één van mijn drie jongvolwassen kinderen en ben oma van twee kleinkinderen. Ik hou van kunst en cultuur en ga daarom graag naar live muziek en lees met plezier beroeps gerelateerde literatuur maar ook een variëteit aan boeken en magazines voor ontspanning. Van lekker kokkerellen en op z’n tijd wat borrelen word ik blij!

 

INSCHRIJVEN

Organisator

Uitgeverij Talenland